Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Spárgás újkrumpli saláta

2023. május 17. - Oliva receptjei

img_5448.jpg

Egy tavaszi variáció a krumplisalátára: spárgával és borsóval készül; és hogy a könnyedségét fokozzam, a szokásos majonézes öntet helyett joghurtot adok hozzá. Akár önállóan is megállja a helyét, de remek kiegészítő bármilyen sülthöz.

Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli
50 dkg fehér spárga
15 dkg zöldborsó
3 szál újhagyma
5 evőkanál fehérborecet
5 evőkanál napraforgóolaj (vagy más semleges ízű étolaj)
1 dl húsleves
1 evőkanál mustár
1,5 – 2 dl joghurt
1 csokor friss vegyes zöldfűszer (pl. kapor, petrezselyem, snidling)

A krumplit megmosom, sós vízben puhára főzöm és még melegen feldarabolom.
Közben egy tálban összekeverem az olajat, ecetet és húslevest - kicsit sózom, ha nem elég sós a leves - és a meleg krumplit beleteszem. Elkeverem és ebben a lében hagyom 1-2 óráig állni.
A spárgát meghámozom, 2-3 cm-es darabokra vágom, sós vízben a borsóval együtt megfőzöm, leszűröm, és hagyom kihűlni. Az újhagymát felkarikázom és kevés olajon megpárolom (de ízlés szerint nyersen is mehet a salátába).
Amikor már a krumpli is kihűlt és pihent pár órát, hozzáadom a spárgát, a borsót, az aprított zöldfűszereket, az újhagymát, a mustárt és a joghurtot. Jól elkeverem és ha szükséges, még megsózom. Egy-két órával tálalás előtt is összeállítható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6618126068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása