Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Tagliatelle Nápolyi-raguval

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110300.JPG

A receptújság szerint ez az étel Don Corleone kedvence, amiért még ölni is képes… :) Tényleg nagyon finom, és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Csakis marhahúsból érdemes nekiállni (vagy esetleg még vadhúsból), sertés- vagy csirkehúsból nem, mert nem adja ki ezt a finom ízt.
A raguhoz házilag készítettem a tésztát, és a paradicsomlé is saját befőzésből van.

2 főre:
20 dkg tagliatelle 

40 dkg marhacomb, kis kockákra vágva (kb. fél x fél cm)
1 fej hagyma, felaprítva
1 fokhagyma, felaprítva
1 sárgarépa, kis kockákra vágva
1,5 dl vörösbor
1 evőkanál paradicsomsűrítmény
3 dl paradicsomlé
3 babérlevél
só, bors, olaj

Egy lábosban forró olajon a marhahúst – három részletben – pár perc alatt megpirítom. (Azért nem pirítom egyszerre, mert nem akarom, hogy a sok hús lehűtse az olajat, és így sülés helyett párolódjon.)
Az utolsó adag húshoz hozzáadom a hagymákat és a répát is, majd amikor megpirult, visszateszem a többi húst, beleteszem a paradicsompürét, és kevergetve még 1-2 percig pirítom. Ekkor felöntöm a vörösborral, a paradicsomlével, és beleteszem a fűszereket. Felforralom, majd a legkisebb lángon, lefedve 2-2,5 óra alatt megfőzöm.
A kifőtt tésztával elkeverve tálalom.
Forrás: Ínyenc

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1817978948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása