A receptújság szerint ez az étel Don Corleone kedvence, amiért még ölni is képes… :) Tényleg nagyon finom, és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Csakis marhahúsból érdemes nekiállni (vagy esetleg még vadhúsból), sertés- vagy csirkehúsból nem, mert nem adja ki ezt a finom ízt.
A raguhoz házilag készítettem a tésztát, és a paradicsomlé is saját befőzésből van.
2 főre:
20 dkg tagliatelle
40 dkg marhacomb, kis kockákra vágva (kb. fél x fél cm)
1 fej hagyma, felaprítva
1 fokhagyma, felaprítva
1 sárgarépa, kis kockákra vágva
1,5 dl vörösbor
1 evőkanál paradicsomsűrítmény
3 dl paradicsomlé
3 babérlevél
só, bors, olaj
Egy lábosban forró olajon a marhahúst – három részletben – pár perc alatt megpirítom. (Azért nem pirítom egyszerre, mert nem akarom, hogy a sok hús lehűtse az olajat, és így sülés helyett párolódjon.)
Az utolsó adag húshoz hozzáadom a hagymákat és a répát is, majd amikor megpirult, visszateszem a többi húst, beleteszem a paradicsompürét, és kevergetve még 1-2 percig pirítom. Ekkor felöntöm a vörösborral, a paradicsomlével, és beleteszem a fűszereket. Felforralom, majd a legkisebb lángon, lefedve 2-2,5 óra alatt megfőzöm.
A kifőtt tésztával elkeverve tálalom.
Forrás: Ínyenc