Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Tőkehal andalúz mártással

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110481.JPG

Finom, üde nyári ízeket hozott az asztalunkra ez az étel!
Hozzávalók:
2-4 szelet hal
a páchoz:
1 zöldcitrom leve
olívaolaj
rozmaring
kapor

a mártáshoz:
1 kicsi padlizsán, meghámozva és felkockázva
1 fél kaliforniai paprika, kisebb kockákra vágva
1 zellerszár, felkockázva
1 nagy fej hagyma, felaprítva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy paradicsom, hámozva, felkockázva
1 pohár fehérbor
chiliszósz
só, bors, kakukkfű, petrezselyem.

A páchoz kifacsarom a citrom levét, hozzáöntök ugyanannyi olívaolajat, ízesítem kaporral és rozmaringgal, és a halszeleteket legalább másfél-két órára bepácolom.
A mártáshoz kevés olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, zellert és zöldpaprikát. Kb. tíz perc párolás után beleteszem a padlizsánt, a bort, és fűszerezem kakukkfűvel, sóval, borssal és kevés chiliszósszal (aki nem szereti csípősen, hagyja ki!). További öt perc párolás után belekeverem a paradicsomot és az aprított petrezselymet és már kész is van.
Közben a halszeleteket grillserpenyőben vagy –sütőben megsütöm, és a mártással tálalom.
Forrás: Váncsa István szakácskönyve

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7517979186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása