Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Töltött karalábé

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110857.JPG

Hagyományosan készített töltött karalábé, húsos töltelékkel és kapros szósszal.

Hozzávalók (2 főre):
3 karalábé, meghámozva
15 dkg darált hús
1 fej hagyma, aprítva
1 nagy evőkanálnyi rizs
1 tojás

bors
étolaj
aprított petrezselyem
aprított kapor
2-3 dl húsleves
a habaráshoz liszt, tejföl

A karalábékat félbevágom, és a közepét kivájom úgy, hogy kb. fél-egy cm vastag fala maradjon. A kivájt húst felkockázom – nem kell túl picire.
Egy kis lábosban a hagymát olajon megdinsztelem. A tűzről levéve beleforgatom a rizst, a húst, hozzákeverem a tojást, fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel. Ezt a tölteléket a kivájt karalábékba töltöm.
Egy nagyobb serpenyőbe beleöntöm a húslevest, beleteszem a karalábé kivájt húsát, és egymás mellé beteszem a töltött karalábékat is.

Lefedve, közepes lángon kb. 20 perc alatt megpárolom. Kiemelem a karalábékat, a párolólébe frissen aprított kaprot szórok, majd tejfölös habarással besűrítem. Tejföllel, friss kaporral tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr3417979292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása