Egy újabb, finom és vega változat a töltött padlizsánra!
Hozzávalók 2 főre:
1 nagy padlizsán, hosszában félbevágva
1 kis fej hagyma, finomra vágva
1 fej fokhagyma összezúzva
12 dkg gomba, szeletelve
12 dkg friss spenótlevél, tisztítva, darabokra tépkedve
3-4 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt parmezánsajt
só
bors
3 evőkanálnyi kenyérmorzsa
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál aprított petrezselyem
2 dkg fenyőmag
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Egy lábosban vizet forralok, és a félbevágott padlizsánokat öt percig főzöm, majd kiveszem, leszárítom.
A padlizsánokat kevés olívaolajjal megspirccelem, és a forró sütőben kb. 25 percig sütöm, majd a húsát óvatosan
kivájom úgy, hogy tulajdonképpen csak a héj maradjon meg – vigyázva, hogy az viszont egészben maradjon.
Közben egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinsztelem a hagymát és a fokhagymát. Rádobom a kivájt padlizsánhúst és a gombát, és 5 percig pirítom. Ekkor beleteszem a tejfölt, sajtot, spenótot és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezem. Jól elkeverem, hogy a spenót összeessen, majd a tölteléket a kivájt padlizsánhéjakba visszatöltöm.
Összekeverem a kenyérmorzsát a citromhéjjal, fenyőmaggal és petrezselyemmel, megszórom vele a padlizsánok tetejét, és a forró sütőbe visszatolva még kb. 10 percig sütöm.
Forrás: GoodFood