Gyakran készítek vacsorára tortillát - rengeteg a variációs lehetőség és jól jön, ha nincs sok idő vacsorát készíteni. Ezt a receptet Gordon Ramsay-nél láttam.
4 tortilla lap
1 nagy csirkemellfilé, vékony csíkokra vágva
1 piros húsú paprika, felszeletelve
8 db koktélparadicsom, negyedelve
1 avokádó, felszeletelve
1 póréhagyma felkarikázva (vöröshagyma is jó)
1 doboz joghurt
némi petrezselyemzöld, aprítva
páchoz:
1 lime leve
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
A pác hozzávalóit összekeverem, és a csirkecsíkokat min. 2 órára bepácolom.
Egy serpenyőt felforrósítok, beleöntöm a csirkét a páclével, a paprikával, hagymával és a paradicsom felével együtt, majd 4-5 percig pirítom. Hozzáadom a maradék paradicsomot, és még két percig pirítom, majd rászórom a petrezselymet, és elzárom alatta a lángot.
A tortillalapokat közben sütőben vagy mikróban megmelegítem, elosztom rajtuk a tölteléket és az avokádót, mindegyiket meglocsolom egy jó evőkanálnyi joghurttal, majd felcsavarom és máris tálalom.