Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Gofri spárgával és narancsos hollandi mártással

2023. május 09. - Oliva receptjei

img_8687.JPG

Aki szereti a hollandi mártást, ezt a narancsos verziót mindenképpen próbálja ki, mert isteni finom és jól harmonizál a fogás többi elemével.

Hozzávalók 2 főre:
6 kelt sós gofri, a receptje ITT található
fél kg spárga
15-20 dkg füstölt lazac
1 adag narancsos hollandi mártás

A hollandi mártáshoz kell:
fél narancs kifacsart leve
fél dl száraz fehér bor
2 tojás sárgája
csipet só és őrölt bors
fél narancs lereszelt héja
10 dkg olvasztott vaj.

Így készítem: a narancslevet, bort, tojássárgáját, sót és borsot habüstbe teszem, majd vízgőz felett habosra keverem (ez kb. egy perc). Arra kell figyelni, hogy a habüst alja ne érjen bele a vízbe! Ha elértem a kívánt krémes-habos állagot, leveszem a gőzről és hozzáadom a vajat, lassan csorgatva és folyamatosan kevergetve a mártást. Végül a narancshéjat is belekeverem.

A spárgát is megfőzöm, én sós-cukros-citromleves vízben szoktam, kb. 8 perc alatt elkészül, de ha vastag a spárga vagy puhábban szeretitek, akkor tovább is lehet főzni. Túl puhára nem érdemes, úgy már nem finom.

Összeállítás:
A tányérra teszem a gofrit, ráfektetem a lazacszeleteket, majd a spárgát, és végül a meleg mártással meglocsolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1218120240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása