Egyszerű hozzávalók, egyszerű recept - remek végeredmény!
1 vöröshagyma, felkockázva
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 kisebb szárzeller, felaprítva
2-2 dkg vaj
30 dkg zöldbab
5 csapott evőkanál árpagyöngy (gersli)
8 fej gomba
2 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
só, bors, tárkony, friss petrezselyem
1 liter húsleves
A vajon a hagymát, zellert és fokhagymát megpárolom. Hozzáadom a zöldbabot, további tíz percig párolom, majd ráöntöm a levest, fűszerezem egy teáskanálnyi tárkonnyal és némi borssal. Sózni csak óvatosan, mert a leves már sós! Belekanalazom a gerslit is, majd közepes lángon fél óra alatt megfőzöm. Közben vajon megpirítom a gombát, a leveshez adom, majd a liszttel elkevert tejföllel a levest behabarom.
Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.