Újabb ötlet csirkemellre: a gyömbértől nagyon finom, pikáns ízű lesz a nyársunk.
Szabadtűzön is, grillsütőben is süthető, gyorsan elkészül.
2 darab csirkemellfilé, ledarálva
1 ujjnyi gyömbér, lereszelve
1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
2-3 evőkanálnyi aprított friss petrezselyemzöld
só, bors
1 fél kigyóuborka, kis kockákra vágva
2 dl tejföl
friss snidling aprítva
bambuszpálcikák a sütéshez
A fapálcikákat vízbe teszem, hogy kicsit megázzon. Ez azért kell, mert így nem fog meggyulladni a grillsütőben a fa.
A csirkemellet ledarálom. Ehhez én az aprítógépemet használom: a kockákra vágott húst gyorsan péppé aprítja.
A darált húst összekeverem a gyömbérrel, fokhagymával és petrezselyemmel. Sóval és borssal ízesítem.
A húsból rudacskákat formázok és hosszirányban rászúrom a pálcikákra. Jól megnyomkodom. A grillrácsra alufóliát teszek és erre fektetem a nyársakat. Grillsütőben 15 perc alatt szépen megsültek, közben egyszer fordítottam rajtuk.
Amíg a csirke sül, összekeverem a tejfölt az uborkával, friss snidlinggel, sóval és borssal. Snidling helyett más zöldfűszer is használható, pl. kapor.
A megsült nyársakat a tejfölös uborkával és zöldsalátával együtt tálalom.