Hozzávalók:
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv (vagy egy nagy bögrényi friss paradicsom, felkockázva)
1 fokhagymagerezd, összezúzva
4-5 paradicsom, felkarikázva
2 kisebb salátacukkini, felkarikázva
1 mozzarella, felkarikázva
só, bors, bazsalikom
olivaolaj
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A paradicsomos mártáshoz egy serpenyőben, kevés olivaolajon megfuttatom a zúzott fokhagymát.
Ráöntöm a darabolt paradicsomot, sóval, borssal és friss, apróra vágott bazsalikommal fűszerezem.
Pár percig nagy lángon forralom.
Előveszek egy tűzálló tálat, és beleöntöm a paradicsomszószt. Szépen elterítem, majd tetőcserépszerűen rárakom felváltva a paradicsom- és cukkinikarikákat.
Tetejére tépkedek még kevés bazsalikomot, mehet rá egy csipet só és bors. Lefedem alufóliával és a forró sütőben 20 percig sütöm.
Ekkor leveszem a fóliát, ráteszem a mozzarelladarabokat, és takarás nélkül készre sütöm, ami kb. további 20 percet jelent.