Nem igazán szeretem a gyorsfagyasztott zöldségkeverékeket, pláne nyáron, amikor annyi friss van! De néha jó szolgálatot tesznek, főleg, ha sokféléből kell kis mennyiség, mint például ehhez az extragyorsan elkészíthető leveshez:
15 dkg garnéla
20 dkg ázsiai zöldségkeverék (wok keveréket vettem, ebben most volt bébirépa, bébikukorica, cukorborsó, piros húsú paprika, zöldbab, spárga)
póréhagyma (kb. 5-6 cm hosszú darab), gyufaszálnyi csíkokra vágva
1 ujjnyi gyömbér, felaprítva
6 dl húsleves
szójaszósz
A húslevesbe tettem a gyömbért, a pórét, a zöldségkeveréket és egy evőkanálnyi szójaszószt. Addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak, majd beletettem a rákocskákat, és még egy percig főztem.
Tálaláskor kevés friss snidlinget szórtam rá.