Egyszerű, natúr tonhalkonzervből készítettem ezt a krémet. Most könnyű, hideg vacsoraként ettük, de előételként vagy büféasztalon is mutatós. Gyorsan elkészíthető. A citromtól nem lesz savanyú, csak kellemesen pikáns!
Hozzávalók:
1 citrom
1 doboz, sós lében eltett tonhalkonzerv, lecsepegtetve (112 grammos volt, amit vettem)
4 keményre főtt tojás, apróra felvágva
2 evőkanál aprított, friss snidling
1 evőkanál kapribogyó
kb. 2 dl majonéz
só, frissen őrölt bors
A megmosott citromot hosszában félbevágom, és kivájom a belsejét. Úgy a legkönnyebb, ha egy kiskanállal a citromgerezdeket burkoló hártya és a vastag fehér héj közé furakodunk óvatosan, így szinte egyben ki lehet emelni a fél gyümölcsöt.
A gyümölcshúsból kiszedegetem a magokat, és amennyire tudom, a hártyákat is. Felkockázom és tálba teszem a többi hozzávalóval együtt. Lazán összekeverem, és az így kapott krémet a citromhéjakba visszatöltve tálalom.
Az összes krém nem fog elférni a két fél citromban, ezért ha ilyen módon akarjuk tálalni, akkor még 1-2 citromot ki kell vájni hozzá.