Szerintem ez egy abszolút retró fogás, úgy gondolom a 80-as években lehetett gyakori előétel. De aki akkor még nem kóstolta, az most megteheti. Borkorcsolyának kitűnő!
Hozzávalók:
6 palacsinta
2 dl tejföl
A húsos töltelékhez:
1 fej hagyma
20 dkg darált sertéshús
só, bors, késhegynyi pirospaprika
étolaj
a sajtos töltelékhez:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
csipet szerecsendió
só
A húsos töltelékhez: a hagymát kevés olajon megdinsztelem, beleteszem a húst és a fűszereket, és kb. 10 perc alatt készre párolom.
A sajtos töltelékhez: a vajat kis lábosban megolvasztom és világosra pirítom benne a lisztet. Felöntöm a tejszínnel és elkeverem benne a reszelt sajtot. Fűszerezem, hagyom langyosra hűlni és csak akkor keverem bele a tojás sárgáját (elhagyható).
Összeállítás: A palacsintákat tejföllel megkenem. Három darabot hússal, hármat pedig a sajtkrémmel megtöltök. Feltekerem őket és tűzálló tálba teszem őket.
Forró sütőben (kb. 180 fok) tíz percig sütöm, majd kivéve felszeletelem őket. A tetejére uborkaszeleteket vagy paradicsomcikkeket teszek és fogvájóval vagy nyárssal átszúrva tálra rendezgetem.
Forrás: Planétás