Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Padlizsán spagettivel töltve

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130368.JPG

Ez az étel is gyorsan elkészül, annak ellenére, hogy a leírás alapján hosszabbnak tűnik és több munkafázis is van vele.
De amíg a víz forr a tésztához, addig lehet a padlizsánt szeletelni, és miközben sütöm a padlizsánt, megfő a paradicsomos szósz.

Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
kb. 6-7 dkg spagetti
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
1 dl sűrű paradicsomlé
1 mozzarella
só, bors, olívaolaj, bazsalikom, oregano
ízlés szerint egy kevés fekete olajbogyó és kapribogyó

A padlizsánt megmosom (meghámozni nem kell), és hosszában fél cm vékony csíkokra vágom.
Besózom és picit félreteszem.
A spagettit sós vízben kifőzöm.
Közben elkészítem a paradicsomszószt: a paradicsomkonzervet és a paradicsomlevet egy lábosba teszem, sózom, borsozom, teszek bele egy csipet oreganót és bazsalikomot, és az egészet összefőzöm.
Ezután a szósz kétharmadát átteszem egy tűzálló tálba, rászórom az olajbogyót és a kapribogyót.
p1130358.JPG
A maradék szószba beleforgatom a kifőtt spagettit.
A padlizsánszeletekről egy papírtörlővel leitatom a nedvességet, majd kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalán megsütöm, majd tálra kiszedem.
A spagettiből egy villával kis fészkeket tekerek, és minden padlizsánszeletre teszek egyet. Óvatosan felcsavarom, ráültetem őket a paradicsomszószra.

p1130361.JPG
A tetejükre egy szelet mozzarellát teszek,

p1130364.JPG

és pár perc alatt a grillsütőben megsütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1817981158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása