Ez az étel is gyorsan elkészül, annak ellenére, hogy a leírás alapján hosszabbnak tűnik és több munkafázis is van vele.
De amíg a víz forr a tésztához, addig lehet a padlizsánt szeletelni, és miközben sütöm a padlizsánt, megfő a paradicsomos szósz.
Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
kb. 6-7 dkg spagetti
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
1 dl sűrű paradicsomlé
1 mozzarella
só, bors, olívaolaj, bazsalikom, oregano
ízlés szerint egy kevés fekete olajbogyó és kapribogyó
A padlizsánt megmosom (meghámozni nem kell), és hosszában fél cm vékony csíkokra vágom.
Besózom és picit félreteszem.
A spagettit sós vízben kifőzöm.
Közben elkészítem a paradicsomszószt: a paradicsomkonzervet és a paradicsomlevet egy lábosba teszem, sózom, borsozom, teszek bele egy csipet oreganót és bazsalikomot, és az egészet összefőzöm.
Ezután a szósz kétharmadát átteszem egy tűzálló tálba, rászórom az olajbogyót és a kapribogyót.
A maradék szószba beleforgatom a kifőtt spagettit.
A padlizsánszeletekről egy papírtörlővel leitatom a nedvességet, majd kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalán megsütöm, majd tálra kiszedem.
A spagettiből egy villával kis fészkeket tekerek, és minden padlizsánszeletre teszek egyet. Óvatosan felcsavarom, ráültetem őket a paradicsomszószra.
A tetejükre egy szelet mozzarellát teszek,
és pár perc alatt a grillsütőben megsütöm.