Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Vietnámi leves

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130118.JPG

Hozzávalók:

1.)
1,5 liter víz
1 kisebb zellergumó, tisztítva, negyedelve
2 közepes sárgarépa, tisztítva, negyedelve
1 fej vöröshagyma, félbevágva
kb. 2 cm-es gyömbérdarab, 4-5 kisebb darabra vágva
1 teáskanálnyi szárított ázsiai citromfű (persze, ha van friss, akkor abból egy kisebb darab)
1 csipet só

2.)
10 dkg shiitake gomba, cikkekre vágva (más gombával is helyettesíthető)
20 dkg tofu, kb. 1x1 cm-es darabokra vágva
10 dkg friss (bébi)spenót
8 dkg rizstészta
1 darab póréhagyma (kb. 20 cm-es darab), felkarikázva
1 fokhagyma
4-5 evőkanál szójaszósz
1 zöldcitrom leve

1. Egy lábosba egy evőkanálnyi olajat hevítek és megpirítom rajta a félbevágott hagymát (vágási felülettel lefelé rakva). Hozzáadom az 1.) pontban felsorolt összes többi hozzávalót. Csak nagyon pici só kell bele, mert a szójaszósztól sós lesz! Lefedve lassú tűzön addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a levet egy tálba átszűröm, a főtt zöldségekre már nem lesz szükség.

2. Közben egy serpenyőben nagyon kevés olajon kicsit megpirítom a póréhagymát. Átöntöm egy nagy levesestálba, és máris jön a helyére a gomba, egy-két keverés után ez is mehet a levesestálba.
A serpenyőbe most beleszórom a fokhagymát és a tofut, 1 percig pirítom, kevés – kb. 1 evőkanálnyi – szójaszószt löttyintek rá, és ezzel is készen vagyok, átteszem a tálba a zöldségekhez.
A rizstésztát a csomagon szereplő előírás szerint megfőzöm (általában nem is főzni kell őket, hanem zubogó forró vízzel leöntve 5-8 percig pihentetni, ezalatt megpuhul), leszűröm, és szintén a levesestálba teszem.

3. Az elkészült és leszűrt levest beízesítem a szójaszósszal és a zöldcitrom levével, ha nem elég sós, akkor még szójaszósszal vagy sóval ízesítem.
A levesestálban már várakozik a hagyma, a gomba, a tészta és a tofu, rászórom még a friss spenótot, majd ráöntöm a forró levest és összekeverés után máris tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr5117981050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása