Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Zöldborsós-darált húsos szamósza

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1130012.JPG

Ezt az ételt megint a tévéből lestem el, Rachel Allen készítette.Korábban azért nem készítettem még szamószát, mert attól tartottam, hogy az erős indiai fűszerezés nem ízlene nagyon, de ez elsőre megtetszett, mert semmi extra fűszert nem használt hozzá Rachel, másrészt remekül illik a gyorsan-finomat koncepciómba.
Biztosan többször el fogom készíteni, akár más töltelékkel is!
Hozzávalók:
1 csomag réteslap (8 db-os)
30 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma, felaprítva
1 csésze zöldborsó
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál koriandermag
1 evőkanálnyi aprított, friss petrezselyemzöld
só, bors, étolaj
a kenéshez 1 tojás, felverve

a joghurtos mártogatóhoz:
2 dl natúr joghurt
1 lime leve
1-2 evőkanálnyi aprított friss petrezselyemzöld
csipet só.

Egy forró teflonserpenyőben zsiradék nélkül megpirítom a kömény- és koriandermagot. Átöntöm a mozsárba és jól összezúzom.
A serpenyőbe kevés étolajat forrósítok, megpirítom rajta a hagymát és a darált húst. Hozzáadom az összetört fűszereket, a borsót és a petrezselymet, és 4-5 percig párolom.
Közben a réteslapokat hosszirányban félbevágom. Két fél darabot egymásra fektetek. A két hosszanti szélét kb. egy cm szélesen behajtom.
p1130009.JPG
A réteslap alsó részére teszek egy adag tölteléket úgy, hogy utána majd az alsó felét háromszögszerűen rá tudjam hajtani.
p1130010.JPG
A már korábban behajtott széleket tojással megkenem, és a háromszög formát tartva kis batyukat készítek. Közben vigyázok,hogy a töltelék ne folyjon ki. A kész batyukat tojással megkenem és sütőpapírral borított tepsire teszem.
p1130011.JPG
180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.

Mialatt sül, elkészítem a joghurtos mártogatót, ami rendkívül egyszerű: csak összekeverem a fent felsorolt hozzávalókat és ízlés szerint sózom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr917981018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása