Gyors, egyszerű vacsora, amit a mártogatóssal "dobtam fel." A felhasznált zöldségek ízlés szerint variálhatóak, például az eredeti receptben mungóbabcsíra és édesburgonya is szerepelt.
Hozzávalók:
5 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál tej
1 sárgarépa
1 kis cukkini (kb.15 dekás)
3 szál újhagyma
a szószhoz:
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál dizsoni mustár
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál rizsecet (vagy más, enyhe ecet)
A lisztet, tojássárgáját és tejet csomómentesre keverem, és hozzáadom a lazán felvert tojásfehérjét is.
A répát és a cukkinit megtisztítom és almareszelőn lereszelem. A hagymát vékony karikákra vágom. A zöldségeket a palacsintatésztába keverem.
Forró serpenyőben kis palacsintákat sütök.
A szósz hozzávalóit összekeverem és a palacsintához mártogatósként tálalom.
Forrás: GoodFood