Aki eddig a rukkolát és a spenótot csak salátaként fogyasztotta, mindenképpen próbálja ki így tésztával is, nem fogja megbánni!
20 dkg szélesmetélt tészta
kb. 5-5 dkg rukola és spenót (egy nagy maréknyi mindkettőből)
2 dl tejszín
5 dkg túró vagy ricotta
1 kis gerezd fokhagyma, összezúzva
só, bors, szerecsendió
ízlés szerint kéksajt
A tésztát kifőzöm.
Közben egy nagy serpenyőbe – én a wok-ot használom – öntöm a tejszínt. Beleteszem a túrót, fokhagymát, ízesítem sóval, borssal és szerecsendióval, és összemelegítem.
A kifőtt tésztát lecsepegtetem és a zöldekkel együtt a tejszínhez keverem. Óvatosan összeforgatom, ezalatt a tészta hőjétől a levelek kicsit összeesnek.
A tésztát tányérra szedem, és megszórom a kockákra vágott kéksajttal.
Tipp: pirított, durvára vágott dióval megszórva is nagyon finom!