A túróval készült gnocchi nem csak azért lesz a kedvencem, mert nagyon finom, hanem mert gyorsabban elkészül, mint a krumplis. Ezzel a sült paprikás mártással isteni volt!
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
kb. 10-15 dkg rétesliszt (BFF55)
fél tojás
csipet só
A mártáshoz:
3 kaliforniai paprika
3 evőkanál mascarpone
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
6-8 bazsalikomlevél
olívaolaj, só, bors.
Először a paprikát készítem el: félbevágom, kimagozom és tepsire fektetem őket úgy, hogy a bőrös fele legyen felfelé. A sütőben grillfokozaton addig sütöm, míg a héja megfeketedik.
Ezután alufóliába csomagolva legalább negyed órát pihentetem.
Kiveszem a fóliából, lehúzom a héját és csíkokra vágom.
A gnocchihoz a túrót elkeverem a liszttel és a tojással. A liszt mennyiségét nagyon nehéz megadni, mert nagyon függ a túró nedvességtartalmától. A lényeg, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjak, amelyik már nem ragad a kezemre. Ezután megformázom a nudlikat és forró, sós vízben kifőzöm.
Közben elkészítem a mártást: egy serpenyőbe olívaolajat öntök, megdinsztelem rajta a fokhagymát, és máris dobom rá a paprikát. Belekeverem a mascarponét és a bazsalikomleveleket, sózom, borsozom, és már kész is.
A lecsepegtetett gnocchit a szószba forgatom. Tálaláskor parmezánt forgácsolok a tetejére