Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Lazac cukkinis kuszkusszal

2022. november 22. - Oliva receptjei

p1200699.JPG

Hozzávalók két személyre:

4 szelet lazacfilé
2 salátacukkíni
7 dkg kuszkusz
szűk 1 dl húsleves
1 citrom
1 kevés friss kapor
egy kis darab póréhagyma, apróra vágva
olívaolaj, só, bors

A citrom levét kifacsarom, és körülbelül annyi olívaolajat öntök hozzá, amennyi a citromlé. Sózom, borsozom és belekeverem az aprított póréhagymát. A halszeleteket ebbe a pácba forgatom, picit állni hagyom.

A kuszkuszt tálba teszem és leöntöm a forró húslevessel. Kicsit átkeverem, majd lefedem: néhány perc alatt a kuszkusz magába szívja a levest és megpuhul.

A cukkiniket megmosom (ha szükséges, akkor meg is hámozom), félbevágom, a magokat eltávolítom (a salátacukkiniben szerencsére nem sok van) és felszeletelem.
Egy serpenyőben olívaolajat forrósítok és megpirítom-párolom rajta a cukkinidarabkákat. Ez kb. 6-8 perc alatt készen van; időközben megkevergetem. A megsült zöldséget a kuszkuszhoz adom.
A serpenyőbe szükség esetén kevés olajat öntök, majd a lazacszeleteket is megsütöm. Oldalanként 4-5 perc elég, ha nem túl vastag a hal.
Közben a kuszkuszhoz adok még aprított friss kaprot is, jól összekeverem, ha szükséges, megsózom, és már lehet is tálalni.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7117985250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása