Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Nyúl matróz módra

2022. november 23. - Oliva receptjei

p1210383s_1.jpg

Ezt a fogást egy több száz éves recept alapján készítettem. Akkoriban a matrózok még bizonyára gyakran ettek nyulat :)
Szerintem bármilyen más húsból elkészíthető, főleg a szárazabb részek alkalmasak hozzá.

Hozzávalók:
1 nyúlgerinc, csíkokra vágva
1 fej vöröshagyma, felaprítva
4 dkg liszt
2 dl száraz fehérbor
4 dl húsleves
csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 babérlevél
1 szardellafilé (elhagyható)
3 citromkarika
friss petrezselyemzöld, só, bors

A húst egy serpenyőben, forró olajon megpirítom, majd kiveszem és félreteszem.
Ezután megpárolom a hagymát, rászórom a lisztet, felöntöm a borral és a levessel. Kevergetve simára főzöm, majd beleteszem a fűszereket, szardellafilét és a citromot is. A citromot érdemes előtte meghámozni, hogy a héjától esetlegesen ne legyen keserű a mártás. Visszateszem a húst is, és nagyjából 30 perc alatt, takaréklángon puhára párolom.
Amikor kész, friss petrezselymet szórok bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr117985716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása