Ezt a fogást egy több száz éves recept alapján készítettem. Akkoriban a matrózok még bizonyára gyakran ettek nyulat :)
Szerintem bármilyen más húsból elkészíthető, főleg a szárazabb részek alkalmasak hozzá.
Hozzávalók:
1 nyúlgerinc, csíkokra vágva
1 fej vöröshagyma, felaprítva
4 dkg liszt
2 dl száraz fehérbor
4 dl húsleves
csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 babérlevél
1 szardellafilé (elhagyható)
3 citromkarika
friss petrezselyemzöld, só, bors
A húst egy serpenyőben, forró olajon megpirítom, majd kiveszem és félreteszem.
Ezután megpárolom a hagymát, rászórom a lisztet, felöntöm a borral és a levessel. Kevergetve simára főzöm, majd beleteszem a fűszereket, szardellafilét és a citromot is. A citromot érdemes előtte meghámozni, hogy a héjától esetlegesen ne legyen keserű a mártás. Visszateszem a húst is, és nagyjából 30 perc alatt, takaréklángon puhára párolom.
Amikor kész, friss petrezselymet szórok bele.