Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Ravioli padlizsánnal töltve

2022. november 23. - Oliva receptjei

img_0289.JPG

Hozzávalók:
tésztához:
30 dkg rétesliszt,
3 tojás
töltelék:
2 kicsi padlizsán,
1 csokor bazsalikom
5-6 kanál reszelt parmezán sajt
szósz:
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
1 fokhagyma
1 dl fehérbor
só, bors, olívaolaj

A padlizsánokat először hosszában félbevágom, majd kb. 1,5 cm-es szeletekre vágom és olívaolajban megsütöm (meghámozni nem kell). Kicsit hűlni hagyom, majd a bazsalikommal együtt botmixerrel pürésítem. Sózom, borsozom.
Amíg a padlizsán hűl, összegyúrom a tésztát, gombócot formázok belőle, és 10 percig pihentetem.
A szószhoz a szeletekre vágott fokhagymát olívaolajban megfuttatom, felöntöm a borral és felforralom. Hozzáöntöm a paradicsomot, ízesítem sóval, borssal, esetleg kevés bazsalikommal vagy oreganoval.
A tésztát kinyújtom, tetszőleges formára vágom, megtöltöm és forró vízben kifőzöm a raviolikat. Én a formák szélét villával szoktam lenyomkodni, így biztosan összetapad. 

Fázisfotók: padlizsán megsütése - töltelék hozzávalói - töltelék összekeverve - pihen a tészta - a tészta szaggatása és megtöltése - a tésztakorongok lezárva, villával a szélük lenyomkodva.

img_0298.JPG

img_0275.JPG

img_0294.JPG

img_0296.JPG

img_0293.JPG

img_0292.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr3717985772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása