Igaz, hogy most nincs szezonja a cukkininek, de az egyik üzletben olyan kedvező áron árulták, hogy mindenképpen kellett vennem. Ez a szép tavaszi napsütés pedig valami könnyed fogásra inspirált.
Hozzávalók két személyre:
2 salátacukkini (kb. 20-25 cm hosszúak)
2 szelet toastkenyér, morzsásra aprítva
2 evőkanálnyi aprított póréhagyma
4 aszalt paradicsom, kis kockákra vágva
2,5 dkg fenyőmag
1 csapott teáskanálnyi kakukkfű
3 dkg reszelt sajt (pl. parmezán)
só
A cukkiniket megmosom (hámozni nem kell), hosszirányban félbevágom. Ennél a zsenge típusú cukkininál a magokat sem kell kivágni. Megszórom pici sóval, cseppentek rá kevés olivaolajat, majd papírral borított tepsibe teszem, és 200 fokos sütőben 25 percig sütöm.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverem, majd az elősütött cukkinik tetejére halmozom. További 15 perc alatt készre sütöm.