Hozzávalók a tésztához:
80 dkg finomliszt
5 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1,5 dl étolaj
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
10-15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval megdagasztom, majd fél órát kelesztem.
Közben elkészítem a tölteléket: 2 tojássárgáját 18 dkg puha vajjal elkeverek, sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítem.
A megkelt tésztát négy részre osztom. Egyenként téglalap alakúra nyújtom, megkenem a vajas krémmel, reszelt sajtot szórok rá, és feltekerem. A rudak tetejét megkenem egy tojássárgája és egy kanál tejföl keverékével, majd éles késsel háromszögekre vágom. Sütőlapra teszem (ne túl közel egymáshoz), a tetejére magokat szórok és 180 fokon készre sütöm.