Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Pontyfilé halászlémártással és kapros túrógaluskával

2022. november 30. - Oliva receptjei

img_3895.JPG

Elsőre úgy tűnhet, hogy ezzel a fogással megint hosszú ideig kell bíbelődni a konyhában, pedig dehogy! Háromnegyed óra alatt mindennel készen voltam, és ha lett volna maradék halászlé a mártáshoz, akkor még gyorsabban végeztem volna. Ennek hiányában kicsit csalnom kellett és kénytelen voltam halászlékockát használni :) .

Hozzávalók: négy szelet pontyfilé
valamint  a mártáshoz:
1 kis fej hagyma, apróra vágva
1 kis paradicsom, kis kockákra vágva
1 fél zöldpaprika, kis kockákra vágva
4 dl víz
1 halászlékocka
1 teáskanál pirospaprika
1 dl tejföl

a galuskához:
25 dkg túró
4 evőkanál búzadara
1 tojás
csipet só
ízlés szerint aprított kapor

A galuska hozzávalóit összekeverem, pihentetem. Ha a túró nedvesebb volt, és túl lágy a tészta, még egy kanál búzadara mehet hozzá.
A mártáshoz kevés olajon megpárolom a hagymát, paradicsomot és paprikát. Felöntöm a vízzel, majd ha felforrt, hozzáadom a pirospaprikát és a halászlékockát. Közepes lángon további 10 percig főzöm, majd botmixerrel simára turmixolom. Hozzákeverem a tejfölt is. (Ha kicsit sűrűbb mártást szeretnél, akkor a tejfölt keverd simára egy csapott evőkanál sima liszttel, és ezzel habard be a mártást.) Ízlés szerint lehet sózni, de a halászlékocka is tartalmaz sót.

Közben egy nagyobb lábosban sós vizet forralok. A túrómasszából galuskákat formázok és a forrásban lévő vízben néhány perc alatt kifőzöm.
Egy serpenyőben pedig kevés olajon megsütöm a halszeleteket, és már tálalhatom is!

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7117991492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása