Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Krémes tenger gyümölcsei mártás

2022. december 01. - Oliva receptjei

img_4415.JPG

Imádom a tenger gyümölcseit nyáron, egy gyors és könnyed fokhagymás-fehérboros alapon elkészítve. Imádom télen is, de ilyenkor lehet egy kicsit nehezíteni, gazdagítani a mártást. Ez a recept is ilyen. Én most gnocchit készítettem hozzá, de lehet enni tésztával vagy akár friss, ropogós kenyérrel mártogatva ….

Hozzávalók:
35-40 dkg vegyes tenger gyümölcsei (én most tintahalkarikákat és óriásgarnélát vettem)
2 zellerszár, felaprítva
1 fej vöröshagyma, felaprítva
1 fokhagymagerezd, felaprítva
1,5 dl fehérbor
3 dl húsleves v. zöldségalaplé
1 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
kis csokor aprított petrezselyem v. bazsalikom
olívaolaj

Egy serpenyőben olajon kb. 10 perc alatt megpárolom a zellert és a hagymát, az utolsó percben a fokhagymát is hozzáadom. Ráöntöm a bort és addig forralom, míg a bor szinte teljesen elpárolog. Ekkor hozzáöntöm a húslevest, és a tenger gyümölcseit. Közepes lángon pár perc alatt megfőzöm, majd besűrítem a kevés vízzel elkevert keményítővel. Ízlés szerint még sózom, friss borsot szórok rá, és a tejszínnel dúsítom. Végezetül megszórom az aprított zöldfűszerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4817992254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása