Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Lazacos rétesbatyu

2022. december 01. - Oliva receptjei

img_4865.JPG

Ez a fogás akár egy ünnepi menüsorban is megállja a helyét, de ha gyors ebédet szeretnénk, akkor is jól jöhet. Nagyon mutatós, és előnye még, hogy kis gyakorlattal is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:
2 szelet lazacfilé
6 db réteslap
3 nagy póréhagyma
3 evőkanál mascarpone
kb. 8 dkg olvasztott vaj
só, bors

A póréhagymát hosszában félbevágom, majd kb. 1 cm-es szeletekre vágom, 2 dkg vaj és 1 evőkanál olívaolaj keverékén kicsit megpárolom. Nem kell pirítani és nagyon puhára párolni sem. Amikor kicsit kihűlt, belekeverem a mascarponét. Ízesítem sóval és friss borssal.
Egy réteslapot kiterítek, vékonyan megkenem olvasztott vajjal. Ráteszem a következő lapot, azt is vajazom, majd a harmadik lap következik és megint egy kis vaj. A tészta közepére teszem a lazacszeletet, rákanalazom a krémsajtos hagyma felét, és a tészta négy oldalát ráhajtva kis csomagocskát készítek. Ugyanígy elkészítem a másik csomagot is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket, a tetejüket megkenem a maradék olvasztott vajjal és 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm. A sütési idő kb. 25-30 perc.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1217992358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása