Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Ráksaláta

2022. december 01. - Oliva receptjei

img_4500.JPG

A koktélszószos ráksaláta a nyolcvanas években a svédasztalok és hideg büfék sztárja volt, egyetlen menő partyról sem hiányozhatott. Mivel nagyon egyszerű és finom, kár lenne kihagyni csak azért, mert már nem divatos :)

Hozzávalók négy főre: (előételnyi adag)
20 dkg garnéla
1 fej szívsaláta, a levelek kisebb darabokra tépkedve
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál ketchup v. sima paradicsomszósz
1 evőkanál joghurt
só, bors, Worcherster szósz, aprított friss petrezselyemzöld
A rákot forrásban lévő sós vízben három perc alatt megfőzöm, leszűröm.
Összekeverem a majonézt, joghurtot, ketchupot, ízlés szerint sóval, borssal, néhány csepp Worchester-szósszal ízesítem, majd belekeverem a rákokat (a nagyobbakat félbevágom) és a petrezselyemzöldet.
Kis tálka vagy üvegkehely aljára salátaleveleket szórok, erre kerül a szószos rák.
Koktélparadicsommal, citromszeletkével díszítem, lehűtve tálalom.
Extra hozzávaló: ezt az alapsalátát lehet gazdagítani kockára vágott avokádóval vagy főtt fürjtojással is.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7417992264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása