Hozzávalók:
4 palacsinta
1 dl tejföl
20 dkg sült lazacfilé (füstölt lazaccal is készíthető)
1 csokor friss kapor (aki nem szereti, készítheti snidlinggel)
5 dkg sajt, lereszelve
fél kiló spárga
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
1 kis fej lilahagyma, felaprítva
1 evőkanál barnacukor
3 evőkanál olívaolaj
fél dl balzsamecet
A palacsintákat megkenem tejföllel, amiben előzőleg elkevertem az aprított kaprot és egy csipet sót. Elosztom rajta a lazacot, feltekerem és tepsibe teszem (sütőpapírra), a tetejüket reszelt sajttal megszórom. 180 fokos sütőben addig sütöm, míg a sajt ráolvad (fázisfotók lejjebb).
A spárgát a szokott módon megfőzöm (én a főzővízbe teszek sót, cukrot és kevés citromlevet).
A mártáshoz a hagymát olívaolajon kb. 2 percig párolom, hozzáadom a paradicsomot és a barnacukrot. Kicsit pirítom (óvatosan, hogy a cukor olvadjon, de ne égjen meg), majd ráöntöm a balzsamecetet és 4-5 percig forralom.
Tálalaskor a spárgára öntöm a paradicsomos ragut, és melléteszem a megsütött palacsintákat.