Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Tésztasaláta rukkolával, dióval

2022. december 01. - Oliva receptjei

Az olasz konyha bővelkedik egyszerű, de annál finomabb ételek receptjében, ez is egy ezek közül, egy olasz receptújságban akadtam rá. Ezt a salátát büfévacsora részeként szoktam tálalni, a megadott mennyiség 4 főre elég.

Hozzávalók:
30 dkg penne tészta
10 dkg jó minőségű füstölt szalonna, kis kockákra vágva
6 dkg dió
8 dkg reszelt parmezán
maréknyi friss rukkola
olívaolaj, só
A tésztát a csomagolás előírásai szerint sós, forró vízben megfőzöm, majd leszűröm és bőséges hideg vízzel leöblítem addig, hogy a tészta ki is hűljön (mivel salátának készítjük a tésztát, szükséges a hideg vizes öblítés, más esetben nem).
A leszűrt hideg tésztát tálba teszem és néhány kanál olívaolajjal elkeverem.
A diót serpenyőben, szárazon kicsit megpirítom és durvára vágom.
A szalonnát kisütöm, majd a kihűlt szalonnapörcöt a tésztához keverem. Hozzákeverem még a felaprított rukkolát és a reszelt parmezánt, (szükség szerint még egy kis olívaolajat) majd pedig a dióval megszórva tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7217992392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása