Ennél a levesnél nagyon fontos a jó minőségű alaplé, ezért maradék húslevesből, vagy direkt ilyen célra főzött csontlevesből készítem (amibe teszek egy kis darab húst is, hogy meglegyen a ramen levesem egyik betéte).
A levesbetétek viszonylag szabadon variálhatóak: a hús lehet marha, csirke vagy sertés; ezenfelül kerülhet bele gomba, garnéla, bébispenót, babcsíra stb.
Az én verzióm most ez volt:
A leveshez:
1 liter húsleves
4 evőkanál japán szójaszósz
1 evőkanál Worcester szósz
1 cm-es friss gyömbér, felszeletelve
2 gerezd fokhagyma, félbe vágva
1 mokkáskanál ötfűszer-keverék
A levesbetét:
20 dkg japán tészta
20 dkg főtt hús, felszeletelve
1 újhagyma, felszeletelve
1 pak choi, felszeletelve
Friss piros chilipaprikából pár szelet ízlés szerint
4 buggyantott tojás ( vagy lágytojás)
szezámmag
egy fél norilap, csíkokra vágva
Elkészítés:
A leves hozzávalóit fazékba teszem, és 10 percig gyöngyözve főzöm.
Közben a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzöm, leszűröm és tányérokba osztom. A tésztára rakom a feldarabolt húst, pak choi-t, hagymát, csilit és a tojást. Rámerem a forró levest, megszórom szezámmaggal és a norival. Friss korianderzöldet is tettem volna rá, ha lett volna itthon