Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Zsemlefelfújt

2022. december 02. - Oliva receptjei

img_2506.jpeg

Mutatós köret szaftos ételekhez, nálunk most éppen sertéspörkölthöz. Muffinformában is elkészíthető.

Hozzávalók 6 darabhoz:
5 db szikkadt zsemle
kb. 2 dl tej
1 nagyobb salotta hagyma, finomra aprítva
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 tojás
só, fehérbors, őrölt szerecsendió
kb. 5 dkg vaj
6 szufléforma
A szufléformákat kivajazom, a maradék vajon a finomra vágott hagymát megpárolom.
A zsemléket vékonyan felszeletelem. 6 szeletet félreteszek, a többit pedig egy tálba rakom és a tejjel meglocsolom. Annyi tej kell, hogy a zsemleszeletek átpuhuljanak, de ne ázzanak teljesen szét, és ne maradjon felesleges tej az edény alján. Kinyomkodni nem kell, inkább csak időnként átforgatni, hogy mindenhol érje a tej a zsemléket.
Ezután az ázott zsemléhez adjuk a tojást, sót, borsot, hagymát, petrezselymet és egy csipet szerecsendiót. Összekeverjük és a formákba töltjük, a félretett száraz zsemleszeletekkel lezárjuk a formákat.
180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt sütöttem meg. A kész felfújtakat óvatosan kiborítottam úgy, hogy tálalásnál a felső zsemleszelet lesz a szuflé alja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6517993056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása