Hozzávalók:
1 tojás
4 evőkanál finomliszt
1 kis gerezd összezúzott fokhagyma
340 g kukorica (1 konzervdoboznyi)
15 dkg rákhús
1 nagy póré, vékonyra felkarikázva
1 csomag petrezselyemzöld v. korianderzöld
olaj a sütéshez.
A szószhoz: 4 evőkanál édes chiliszósz, 1/2 lime leve, 5 cm kigyóuborka magozva és kis kockákra vágva
A tojást, lisztet, a kukorica háromnegyedét és a fokhagymát turmixban pürésítem.
Tálba öntöm és hozzákeverem a maradék kukoricát, rákhúst, aprított petrezselymet és hagymát.
A masszából kb. golflabdányi mennyiségeket bő, forró olajba szaggatok, és 2-3 perc alatt kisütöm.
A szósz hozzávalóit összekeverem és a meleg puffancsokkal tálalom.