Hozzávalók:
18 db palacsinta
túrótöltelék: 25 dkg túrót egy tojássárgájával, kevés cukorral és reszelt citromhéjjal összekeverek.
diótöltelék: két maréknyi diót ledarálok, kevés tejjel, cukorral és rummal sűrűre főzöm, kihűtöm (ne legyen folyós!)
meggyes töltelék: a meggybefőtt levéből egy dl-nyit felforralok, édesítem, majd egy kevés vízzel elkevert evőkanálnyi keményítővel besűrítem, és beleteszek egy bögrényi lecsepegetett meggybefőttet is (szintén jó sűrű legyen).
Elkészítés:
6 db palacsintával egy kivajazott őzgerincet kibélelek:
4 db palacsintát folpack fóliára terítek, olyan szélességben, amilyen hosszú a sütőformám:
A közepére hosszában ráteszem a tölteléket, és az alul-felül szabadon maradt részeket felhajtva, a palacsintát összetekerem egy rúd alakzatba. Ezt megismétlem a másik két töltelékkel is.
A fólia segítségével a három rudat a kibélelt formába teszem (nekem ez volt a legnehezebb), majd 15 percig 180 fokos sütőben átsütöm.
Tálcára borítom, és kicsit kihűtöm szeletelés előtt.