Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Paradicsomos-szalonnás tészta

2022. november 09. - Oliva receptjei

p1090221.JPG

Hozzávalók:

20 dkg olasz tészta (Trofie Liguri-ból csináltam most, de penne még nagyon jó hozzá)

12 dkg pancetta (hasaalja szalonna), csíkokra vágva

3 dl paradicsomlé

2 nagy paradicsom, hámozva, kimagozva, és felszeletelve (a szeletek alakja a tésztához hasonlítson)

1 pohár száraz fehérbor (vörös is lehet)

2 babérlevél

 A tésztát a dobozon lévő útmutató szerint kifőzöm.

Közben egy serpenyőben a szalonna zsírját kisütöm (ha túl húsos, akkor olívaolajat öntök hozzá), ráöntöm a bort, és egy percig forralom. Beleteszem a babérlevelet, hozzáöntöm a paradicsomlevet is, és további néhány perces forralással besűrítem. Sózni nem kell, mert a szalonna sós, friss bors viszont mehet bele! A leszűrt tésztát a szószhoz adom átforgatom és friss parmezánforgácsokkal tálalom.

Giorgio Locatelli receptje alapján

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr4617974406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása