Hozzávalók:
20 dkg olasz tészta (Trofie Liguri-ból csináltam most, de penne még nagyon jó hozzá)
12 dkg pancetta (hasaalja szalonna), csíkokra vágva
3 dl paradicsomlé
2 nagy paradicsom, hámozva, kimagozva, és felszeletelve (a szeletek alakja a tésztához hasonlítson)
1 pohár száraz fehérbor (vörös is lehet)
2 babérlevél
A tésztát a dobozon lévő útmutató szerint kifőzöm.
Közben egy serpenyőben a szalonna zsírját kisütöm (ha túl húsos, akkor olívaolajat öntök hozzá), ráöntöm a bort, és egy percig forralom. Beleteszem a babérlevelet, hozzáöntöm a paradicsomlevet is, és további néhány perces forralással besűrítem. Sózni nem kell, mert a szalonna sós, friss bors viszont mehet bele! A leszűrt tésztát a szószhoz adom átforgatom és friss parmezánforgácsokkal tálalom.
Giorgio Locatelli receptje alapján