Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Szent György-hegyi palacsinta

2022. november 09. - Oliva receptjei

p1090098.JPG

A fotó nem túl jó, de ez a palacsinta valami mennyei!

Hozzávalók:

15 db, nem túl vastag palacsinta

10 dkg darált mandula (vagy dió, mogyoró)

3 evőkanál porcukor,

Krém:

4 tojás sárgája

10 dkg vaj

8 dkg cukor

2 dl tejszín

1,5 dl olaszrizling

5 dkg rumba áztatott mazsola,

Hab:

4 tojás fehérje

2-3 evőkanál baracklekvár

3 evőkanál porcukor.

 A palacsintákat megtöltöm a cukros-mandulás töltelékkel, lazán felcsavarom, majd három darabra vágva egy kivajazott tűzálló tálba állítom.

A tojást a vajjal és cukorral habosra keverem, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, és vízgőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítem. Belekeverem a mazsolát és a palacsintákra öntöm.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a krém kocsonyássá válik (kb. 20 perc).

Közben a tojásfehérjét a cukorral és lekvárral kemény habbá verem, majd az elősütött palacsintára teszem, és a sütőbe visszatéve addig sütöm, míg halványbarna színt kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2217974374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása