A fotó nem túl jó, de ez a palacsinta valami mennyei!
Hozzávalók:
15 db, nem túl vastag palacsinta
10 dkg darált mandula (vagy dió, mogyoró)
3 evőkanál porcukor,
Krém:
4 tojás sárgája
10 dkg vaj
8 dkg cukor
2 dl tejszín
1,5 dl olaszrizling
5 dkg rumba áztatott mazsola,
Hab:
4 tojás fehérje
2-3 evőkanál baracklekvár
3 evőkanál porcukor.
A palacsintákat megtöltöm a cukros-mandulás töltelékkel, lazán felcsavarom, majd három darabra vágva egy kivajazott tűzálló tálba állítom.
A tojást a vajjal és cukorral habosra keverem, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, és vízgőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítem. Belekeverem a mazsolát és a palacsintákra öntöm.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a krém kocsonyássá válik (kb. 20 perc).
Közben a tojásfehérjét a cukorral és lekvárral kemény habbá verem, majd az elősütött palacsintára teszem, és a sütőbe visszatéve addig sütöm, míg halványbarna színt kap.