Azért is kedvelem az olasz tésztákat, mert a legtöbbjük elkészítése nem tart tovább 20-25 percnél, mégis szuper vacsora lesz belőle.
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg tészta
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 nagyobb paradicsom, kis kockákra vágva
15 dkg tonhal (konzerv), darabos
olivaolaj
só, frissen őrölt bors
parmezán
2-3 ek. aprított petrezselyem
A tésztát bő, sós vízben kifőzöm. Közben egy serpenyőben a fokhagymát és a petrezselymet közepes lángon, pár percig párolom, hozzáadom a paradicsomot, csipet sót és további 5 percig párolom. Hozzáadom a tonhalat is, majd a tűzről leveszem, beleforgatom a kifőtt tésztát, frissen őrölt borsot szórok rá. Tálaláskor parmezánforgácsokkal megszórom.