Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Rakott kel

2022. november 10. - Oliva receptjei

p1090832.JPG

Ehhez a recepthez nem kell a húsos tölteléket előpárolni.

Hozzávalók:

1 kisebb fej kelkáposzta

1 közepes fej hagyma

5 dl tejföl

szeletelt füstölt szalonna

 petrezselyemzöld

vaj

 húsmasszához:

50 dkg darált hús

2-3 gerezd fokhagyma, aprítva

2 szikkadt zsemle, kevés tejbe áztatva és kinyomkodva

1 tojás

2 evőkanál paradicsompüré

só, bors, kakukkfű, borsikafű.

 A kelkáposztalevelekből a vastag középső eret kivágom, és forró, sóval és köménymaggal ízesített vízben 5 percig párolom.

A húsmassza hozzávalóit összekeverem és fűszerezem.

Egy tűzálló tálat kivajazok. Beleteszem a kellevelek egyharmadát (2-3 réteg levelet), rá a hús felét, majd két evőkanál tejfölt kenek rá. Ismét kelkáposzta, majd a hús másik fele, és tejföl következik, majd a maradék kellevéllel beborítom, és ismét megtejfölözöm. A tetejére fektetem a szalonnaszeleteket, és a tálat szorosan befedem alufóliával.

180 fokos sütőben egy óráig sütöm, majd a fóliát leveszem, és 200 fokon még fél óráig sütöm.

Tejföllel és aprított petrezselyemmel tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1617975042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása