Ehhez a recepthez nem kell a húsos tölteléket előpárolni.
Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta
1 közepes fej hagyma
5 dl tejföl
szeletelt füstölt szalonna
petrezselyemzöld
vaj
húsmasszához:
50 dkg darált hús
2-3 gerezd fokhagyma, aprítva
2 szikkadt zsemle, kevés tejbe áztatva és kinyomkodva
1 tojás
2 evőkanál paradicsompüré
só, bors, kakukkfű, borsikafű.
A kelkáposztalevelekből a vastag középső eret kivágom, és forró, sóval és köménymaggal ízesített vízben 5 percig párolom.
A húsmassza hozzávalóit összekeverem és fűszerezem.
Egy tűzálló tálat kivajazok. Beleteszem a kellevelek egyharmadát (2-3 réteg levelet), rá a hús felét, majd két evőkanál tejfölt kenek rá. Ismét kelkáposzta, majd a hús másik fele, és tejföl következik, majd a maradék kellevéllel beborítom, és ismét megtejfölözöm. A tetejére fektetem a szalonnaszeleteket, és a tálat szorosan befedem alufóliával.
180 fokos sütőben egy óráig sütöm, majd a fóliát leveszem, és 200 fokon még fél óráig sütöm.
Tejföllel és aprított petrezselyemmel tálalom.