Munkamenet:
A fogyasztást megelőző este elkészítem a tésztát és előkészítem a krémet.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
A tésztához:
15 dkg félédes tortabevonó
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
6 tojás
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
15 dkg darált mandula
4-5 evőkanál tej
1 evőkanál kakaó
A krémhez:
25 dkg félédes tortabevonó
7 dl tejszín
2 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg narancslekvár
1 dl narancslé
díszítéshez:
narancs, csokireszelék, pisztácia v. mandula
Tészta:
A tortabevonót (én étcsokoládét használtam) vízfürdőn felolvasztom. Krémesre keverem a vajat a porcukorral, hozzákeverem a tojást és a csokit. Külön összekeverem a lisztet a sütőporral, sóval, kakaóval és mandulával, majd a tejjel együtt a többihez keverem. Sütőpapírral bélelt kapcsos formában, 175 fokos sütőben készre sütjük kb. 35 perc alatt. Lisztezett deszkára borítva másnapig pihentetjük.
A krémhez a tejszínt felmelegítem, felolvasztom benne a csokit, majd éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap a csokis tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval együtt kemény habot verek.
A tésztát három részre vágom. Az első karikát meglocsolom narancslével és megkenem a krém felével. Ráteszem a következő lapot, amire a narancslekvárt kenem (nem kell sajnálni, jól fogja ellensúlyozni a csupacsoki krémet). Következik a harmadik lap, amit szintén meglocsolok narancslével. 4-5 kanál krémet habzsákba töltök, a többit a tortára kenem, az oldalát is bevonom. A tetejét habrózsával, naranccsal, csokiforgáccsal és mandulával díszítem.
Forrás: Varázslatos torták