Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
Töltelék:
18 dkg kristálycukor
18 dkg kandírozott gyümölcs vegyesen
18 dkg szeletelt mandula
1,2 dl tejszín
valamint: kevés (barack)lekvár, és a díszítéshez csoki
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél cm vastagra kisodrom, és egy kivajazott tepsibe teszem. A tészta tetejét vékonyan megkenem lekvárral.
A töltelék hozzávalóit lassú tűzön összemelegítem, és még melegen a tészta tetejére simítom.
180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
Még melegen felszeletelem a tepsiben, de még nem veszem ki, mert puha, és nehezen kezelhető. Ha kihűlt, tálcára teszem, és a tetejét olvasztott csokival megcsorgatom.