Szerintem ez a saláta még annak is ízlene, aki egyébként nem rajong az ázsiai konyháért. Friss, roppanós de mégis puha zöldségek tésztával és cukros-ecetes öntettel.
Hozzávalók:
10 dkg kínai tojásos tészta
1 sárgarépa
1 kisebb póréhagyma
1 fél piros kaliforniai paprika
1 maréknyi vegyes csíra
1 evőkanálnyi aprított petrezselyem
1 fokhagyma
kevés reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor)
25 dkg tofu, kockákra vágva
2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál szezámmagolaj (vagy sima étolaj)
öntethez:
1,5 dl rizsecet
2 evőkanál barnacukor
1 aprított chilipaprika v. kevés chiliszósz
1 mokkáskanálnyi szárított ázsiai citromfű (vagy egy szál friss, ha van)
A tésztát az előírás szerint megfőzöm, lecsepegtetem, és hagyom kihűlni.
Az öntet hozzávalóit egy kis lábosban pár percig összefőzöm, majd félreteszem.
A sárgarépát, paprikát és pórét gyufaszálra vágom, a fokhagymát összenyomom.
Egy serpenyőben szezámolajat hevítek, ráteszem a répát, hagymát, fokhagymát, paprikát és a gyömbért. Kevergetve néhány perc alatt megpirítom, majd félreteszem.
Egy tálban összekeverem a pirított zöldségeket, a tésztát, a tofut és a csirákat, meglocsolom a szójaszósszal és az öntettel, rászórom a petrezselymet. Lazán átforgatom és tálalom.
Forrás: GoodFood