Rengetegszer sütöttem már meg ezt a desszertet, mert annyira finom!
18 dkg étcsokoládé
¼ bögre kávé
5 tojás
½ bögre cukor
2 evőkanál finomliszt
¼ bögre mogyorós csokikrém
340 g mascarpone
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál brandy
A csokit vízfürdő felett felolvasztom és a kávéval egyneművé keverem. Félreteszem, hogy kicsit kihűljön.
A tojássárgáját és a cukrot habosra keverem (géppel), hozzáadom a lisztet, a csokis keveréket, majd óvatosan a tojások felvert habját is, és sütőpapírral bélelt tepsiben egy kb. 30x35 cm-es lapot sütök belőle (180 fokra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt kész.) A tepsiben hagyom kihűlni.
Közben a mascarponét a cukorral és brandyvel elkeverem.
Egy tiszta konyhalapra vékony rétegben porcukrot szitálok, ráborítom a tésztalapot úgy, hogy a sütőpapír legyen felül, majd lehúzom a papírt (óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta). Megkenem a mogyorókrémmel, majd a mascarponés krém ¾ részével és a konyharuha segítségével feltekerem. A maradék krémmel beborítom.