Ennek a tortának az íze emlékeztet engem az oroszkrém tortára, csak ezt könnyebb elkészíteni.
Hozzávalók:
egy 6 tojásos piskótal 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában sütve
A krémhez:
20 dkg vegyes aszalt, kandírozott gyümölcs, felaprítva
2 tojás sárgája
12,5 dkg vaj
12 dkg cukor
2 evőkanál rumaroma
4 dl tejszín
2 csomag habfixáló (elmaradhat, ha e nélkül is kemény habbá tudjuk verni a tejszínt)
12 dkg darált mandula
A tojás sárgáját a cukorral, vajjal és rumaromával habosra keverem. Hozzákeverem a gyümölcsöket, a darált mandulát és a kemény habbá vert tejszínt.
A piskótakorongot három lapra vágom, megtöltöm a krém kétharmadával, majd a maradékkal bevonom a tortát.