Ehhez az ételhez friss feketekagylókat vettem. Otthon egy órára hideg vízbe áztattam, majd kefével lesúroltam őket. A kinyílt vagy összetörött kagylókat ki kell dobni, csak a teljesen zártak kerülhetnek a lábosba.
Viszont miután elkészült az étel, a ki nem nyílt kagylókat kell kidobni!
1,5 kg kagyló, letisztítva
6 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
1 csokor petrezselyem, felaprítva
fél dl olivaolaj
1,2 dl száraz fehérbor
só, bors
Egy nagy lábosba teszem az olivaolajat, fokhagymát és a petrezselyem nagy részét, és közepes lángon öt perci pirítom. Hozzáadom a kagylót, ízlés szerint kicsit sózom és borsozom, majd ráöntöm a fehérbort. Felforralom, majd lefedve 6-8 perc alatt megpárolom.
Frissen sült focaccia-val ettük.