Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Kagyló fehérborral

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110807.JPG

Ehhez az ételhez friss feketekagylókat vettem. Otthon egy órára hideg vízbe áztattam, majd kefével lesúroltam őket. A kinyílt vagy összetörött kagylókat ki kell dobni, csak a teljesen zártak kerülhetnek a lábosba.
Viszont miután elkészült az étel, a ki nem nyílt kagylókat kell kidobni!

1,5 kg kagyló, letisztítva
6 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
1 csokor petrezselyem, felaprítva
fél dl olivaolaj
1,2 dl száraz fehérbor
só, bors

Egy nagy lábosba teszem az olivaolajat, fokhagymát és a petrezselyem nagy részét, és közepes lángon öt perci pirítom. Hozzáadom a kagylót, ízlés szerint kicsit sózom és borsozom, majd ráöntöm a fehérbort. Felforralom, majd lefedve 6-8 perc alatt megpárolom.
Frissen sült focaccia-val ettük.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr5217979246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása