Hozzávalók:
1 tojás
3 tojássárgája
3 dkg cukor
4 dl tej
kevés barnacukor a tetejére
A tojást és a sárgákat a cukorral habosra keverem. A tejet eközben felforralom, majd óvatosan adagolva, folyamatosan kevergetve a tojáshoz adom.
Egy tepsibe forró vizet öntök, abba teszem a szufléformákat úgy, hogy a víz kb. a formák feléig érjen. A tojásos keveréket szétosztom a formákban, és 220 fokon kb. 20 percig sütöm, hogy a krém megszilárduljon – kocsonyásan remegős lesz.
Ezután hűtőbe teszem. Tálalás előtt kevés barna cukrot szórok a tetejére, és 1 percre a grillsütőbe teszem, közvetlenül a grill alá, hogy a cukor karamellizálódjon. Hidegen és melegen is tálalható.
Forrás: Larousse