Nagyon kár, hogy nem tudtam szép fotót készíteni erről a krémről, mert ez a kép egyáltalán nem mutatja, hogy milyen mennyei finomság ez a desszert! Gyorsan el is készül.
Hozzávalók 4 adaghoz:
A kávékrémhez:
2 tojás sárgája,
5 dkg kristály cukor,
1 púpozott evőkanál finomliszt,
1 dl feketekávé,
2 dl tej,
1 narancs reszelt héja.
A narancshabhoz:
1, 5 dl hideg tejszín,
3 evőkanál narancslekvár,
1 evőkanál rum.
A kávékrém hozzávalóit egy kis lábosban csomómentesen elkeverem, majd közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzöm. Kicsit kihűtöm és poharakba töltöm.
A narancshabhoz a tejszínt lazán felverem, hozzáteszem a rumot és a lekvárt, majd kicsit még tovább verem, végül elosztom a kávékrémek tetejére.