Ezt a finom zöldséges rizst most köretként ettük, de önálló ételként is megállja a helyét!
Hozzávalók:
1 bögre rizs
2 bögrényi, kis kockára vágott zöldség, nálam most sárgarépa, cukkini, kaliforniai paprika és szárzeller volt
1 kis fej aprított hagyma
paradicsomlé (ha nagyon sűrű, akkor vízzel vagy húslevessel higítva)
A hagymát olajon megdinsztelem, rászórom a rizst, és jól megkeverem, hogy a zsiradék minden rizsszemet bevonjon. Felöntöm a híg paradicsomlével, fűszerezem sóval, borssal és a szokott módon megfőzöm.
A kis kockára vágott zöldségeket kevés olajon pár perc alatt, kevergetve megpirítom, majd a kész rizzsel összekeverem és máris tálalom.
Úgy az igazán finom, ha a rizst nem főzzük teljesen szárazra, maradjon szaftosabb.